Sretan vam Dan državnosti

Četvrtak, 30 Svibanj 2024 00:08

Sretan vam Dan državnosti

Poštovane članice i članovi Hrvatske demokratske zajednice,

drage Podravke i Prigorke, Podravci i Prigorci,

dragi simpatizeri,

30. svibnja obilježava se Dan državnosti, u spomen na konstituiranje prvog demokratskog izabranog višestranačkog Sabora - 30. svibnja 1990. i na povijesnu ulogu Hrvatskog sabora u očuvanju hrvatske državnosti tijekom mnogih stoljeća.

Nakon 19 godina, od 2020. godine, zahvaljujući Vladi RH i predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću, Dan državnosti ponovno obilježavamo 30. svibnja. Upravo je taj 30. svibnja svojevrsni dan demokracije koji je u našem narodu bio jako dobro prihvaćen.

Dan državnosti 30. svibnja u sebi ima sve elemente hrvatske državnosti. Dan državnosti treba proslaviti dostojanstveno, stoga pozivam sve stanovnike Podravine i Prigorja, Koprivničko-križevačke županije, da obilježe ovaj dan kao što smo to i nekada radili te izvješće zastave RH i pokazuju počast našoj Hrvatskoj za koju smo se mnogi od nas borili i birali.

Slaveći obljetnicu hrvatske državnosti, zahvaljujemo svima koji su svojim radom pomogli u izgradnji i stvaranju Republike Hrvatske! Nastavljamo i dalje graditi Hrvatsku, modernu i suverenu državu. Zajedničkim radom i trudom možemo osigurati prosperitetnu budućnost naraštajima koji dolaze.

Stoga koristim i ovu priliku svim Podravcima i Podravcima, Prigorcima i Prigorkama i svim stanovnicima RH, čestitam 30. svibnja, Dan državnosti!

Sretan Vam Dan državnosti!

Darko Sobota,

predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije 

Županijska organizacija HDZ-a Koprivničko - križevačke županije

Kontakt

J. Vargovića 1/II (drugi kat)

48000 Koprivnica