Predsjednik Plenković: Već danas imamo 76 potpisa za formiranje nove, stabilne Vlade!

Četvrtak, 09 Svibanj 2024 11:21

Predsjednik Plenković: Već danas imamo 76 potpisa za formiranje nove, stabilne Vlade!

Možda svi i nisu u potpunosti svjesni koliko smo golemi, koliko smo grandiozni uspjeh postigli. Ostvarili smo ono što nitko prije nas nije uspio - tri puta uzastopno pobijedili na parlamentarnim izborima! Vlada RH, predvođena predsjednikom Andrejem Plenkovićem, i u 3. mandatu zaredom nastavit će razvijati zemlju te povećavati broj radnih mjesta, BDP i primanja hrvatskih građana! A pobijedit ćemo i na europskim izborima! - jednodušna je to poruka sa sastanaka nacionalnog vodstva naše stranke.

ZAGREB - Predsjedništvo i potom Nacionalni odbor HDZ-a potvrditi su u četvrtak, 9. svibnja 2024. godine, u Zagrebu, dogovor s Domovinskim pokretom o formiranju parlamentarne većine te jednoglasno usvojili pobjednički Izborni program „Hrvatska - snažna i važna“ za izbore za članove Europskog parlamenta. 

Predsjednik HDZ-a i Vlade RH napomenuo je na Nacionalnom odboru da je Izborni program za EU izbore, ne bez simbolike, prihvaćen upravo na Dan Europe:

- HDZ je ne samo uvjerljivo najsnažnija, stožerna stranka hrvatskog naroda, nego i stranka koja je u   najbolje upoznata s europskim politikama i najviše identificirana s njima. O benefitima ovih gotovo 11 godina našeg članstva u EU-u “opipljivo” svjedoči i podatak koji sam jutros iznio na sjednici Vlade - Hrvatska je u plusu 14,6 milijardi €. Toliko smo više sredstava dobili iz EU proračuna nego što smo u nj uplatili! 

Hrvatska je ondje gdje i pripada 

Kako smo isticali i u kampanji za parlamentarne izbore, dodao je Andrej Plenković, Hrvatska je ondje gdje povijesno i civilizacijski pripada: u samoj jezgri demokratskog Zapada, u samom srcu Europe. S najkvalitetnijim program i najkompetentnijim kandidatkinjama i kandidatima idemo po novu izbornu pobjedu! - zaključio je sadašnji i budući hrvatski predsjednik Vlade RH. 

HRVATSKA - SNAŽNA & VAŽNA

Nakon sastanaka nacionalnog vodstva HDZ-a, uz Izravni prijenos na Facebooku, X-u iYoutubeu održano je predstavljanje Izbornog programa „Hrvatska - snažna i važna“ i kandidata s naše pobjedničke liste - predvođene predsjednikom Andrejem Plenkovićem. 

izvor: hdz.hr

Poslijednja izmjena dana Petak, 10 Svibanj 2024 11:28

Županijska organizacija HDZ-a Koprivničko - križevačke županije

Kontakt

J. Vargovića 1/II (drugi kat)

48000 Koprivnica