Mini klauzura HDZ-a Koprivničko-križevačke županije

Petak, 01 Rujan 2023 19:54

Mini klauzura HDZ-a Koprivničko-križevačke županije

KALINOVAC - Mini klauzura Županijske organizacije HDZ-a Koprivničko-križevačke županije održana je u petak, 1. rujna 2023. godine, u Društvenom domu u Kalinovcu u organizaciji Županijskog odbora HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i domaćinstvu Općinske organizacije HDZ-a Kalinovac. Mini klauzuri nazočili su predsjednici općinskih i gradskih organizacija te članovi i članice općinskih i gradskih organizacija. Klauzuru je vodio predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i zastupnik u Hrvatskom saboru Darko Sobota. Uvodno se predsjednik Sobota dotaknuo učinjenog u protekom razdoblju, kao i programa, projekata i mjera Vlade RH. 

- Kao što ste i čuli, Vlada će i dalje raditi kako bi zaštitila građane i priprema se i šesti paket mjera. To je ono što je važno. U posljednjih nekoliko dana oporba stalno priča o datumu parlamentarnih izbora. Da, izbori za zastupnike u Hrvatskom saboru održat će se točno kad trebaju, odnosno kako je rekao naš predsjednik Andrej Plenković "održat će se onda kad će to nama odgovarati". Ono što se sada zna je da će se izbori za zastupnike u EU parlamentu održati 9. lipnja 2024. godine, a u prosicu iste godine čekaju nas i predsjednički izbori. Kad smo kod izbora, ovih je dana Vlada RH donijela i konačni Nacrt Zakona o izboru zastupnika u Hrvatskom saboru, a kako nova sjednica Hrvatskog sabora počinje 19. rujna 2023. godine, raspravljat ćemo o Zakonu odmah. Upoznati ste, i govorili smo već o tome, Koprivničko-križevačka županija podijeljena je na dvije izborne jedinice. Križevački dio ostaje u II. izbornoj jedinici, dok ovaj podravski dio ide u IV. izbornu jedinicu uz Virovitičko-podravsku i Osječko-baranjsku županiju, još jednom je ponovio predsjednik Sobota.

Članstvu se obratio i potpredsjednik ŽO HDZ-a i predsjednik Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije Damir Felak, koji je rekao kako ne sumnja u snagu i jačinu naše stranke u Koprivničko-križevačkoj županiji i vjeruje u uspjeh naše stranke na izborima koji nam slijede u "super izbornoj" godini. Također, su se članstvu obratili i potpredsjednik ŽO HDZ-a Stjepan Milinković i predsjednica Zajednice žena "Katarina Zrinski" HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Verica Rupčić. 

 

Županijska organizacija HDZ-a Koprivničko - križevačke županije

Kontakt

J. Vargovića 1/II (drugi kat)

48000 Koprivnica