Predsjednik HDZ-a Koprivničko - križevačke županije

Darko Sobota

PREDSJEDNIK HDZ-A KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

darko subota

Darko Sobota rođen je 3. siječnja 1965. godine u Kalinovcu gdje i živi. Hrvatski je branitelj te nositelj Spomenice domovinskog rata 1990.-1992.

U Kalinovcu završava osnovnu školu, nakon čega srednjoškolsko obrazovanje nastavlja u Koprivnici i Križevcima. Na Višoj poljoprivrednoj školi u Križevcima diplomirao je 1989. godine i stekao je zvanje inženjera poljoprivrede. Zapošljava se u Poljoprivrednoj zadruzi u Kalinovcu gdje radi do 2003. godine.

Uz redovan posao, od 1997. do 2003. godine obnaša dužnost predsjednika Općinskog vijeća Općine Kalinovac, a od 2003. do 2009. godine profesionalno obnaša dužnost načelnika Općine Kalinovac. Od 17. svibnja 2009. godine do sredine srpnja 2020. godine obnaša dužnost zamjenika župana Koprivničko-križevačke županije, a 22. srpnja 2020. godine dobiva nagradu za zastupnika u Hrvatskom saboru. U Hrvatskom saboru potpredsjednik je Odbora za europske poslove te član Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove, Odbora za međuparlamentarnu suradnju, Odbora za ratne veterane i Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini SEECP-a te je predsjednik Državnog povjerenstva za procjenu štete od prirodnih nepogoda. Voditelj je i Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska-Mađarska, te član Međuparlamentarnih skupina Hrvatska-Poljska i Hrvatska-Sjeverna Makedonija. Na lokalnim izborima u svibnju 2021. godine u prvom krugu izabran je za načelnika Općine Kalinovac.

Iznimno je politički aktivan u svojoj zajednici, a član Hrvatske demokratske zajednice je od 1991. godine iu stranci obnašao niz dužnosti. Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Koprivničko-križevačke županije je od 2012. godine te od 2021. godine i predsjednik OO HDZ Kalinovac. Osim u političkom, niz godina aktivan je i u društvenom životu Kalinovca.

facbook     instagram

 

Županijska organizacija HDZ-a Koprivničko - križevačke županije

Kontakt

J. Vargovića 1/II (drugi kat)

48000 Koprivnica