Franjo Poljak

POTPREDSJEDNIK HDZ-A KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

Franjo Poljak rođen je 1968. godine u Mokricama Miholečkim, oženjen je i otac dvoje djece. Nakon završene Srednje poljoprivredne škole u Križevcima, diplomirao je 1990. godina na Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima te tri godine kasnije, 1993. godine, na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. 1995. godine zaposlio se u Hrvatskom stočarskom centru, a do 2002. godine, vodio je Područnu stočarsku službu u Križevcima, kada postaje voditelj Odjela za uzgoj, selekciju i razvoj svinjogojstva HSC-a. Od veljače 2005. godine do travnja 2009. godine, ravnatelj je Hrvatskog stočarskog centra, te od 2009. do 2012. zamjenik ravnatelja Hrvatske poljoprivredne agencije. Od studenog 2012. do travnja 2013. radi kao viši savjetnik u Uredu ravnatelja HPA, a od travnja 2013. načelnik je Odjela za razvoj konjogojstva.

Od veljače 1990. godine, član je Hrvatske demokratske zajednice te jedan od osnivača HDZ-a na području Općine Sveti Petar Orehovec i sudionik Osnivačke skupštine u Križevcima. Od tada do danas u HDZ-u je obnašao brojne stranačke dužnosti, a trenutno je i potpredsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije. Od 2009. godine načelnik je Općine Sveti Petar Orehovec.

Objavio je i 20-ak stručnih radova iz područja agronomije, koautor je četiri knjige s tematikom izvornih pasmina domaćih životinja u RH, koautor više publikacija iz područja agronomije te suradnik na više istraživačkih projekata.

Član je više 10-aka povjerenstava za izradu zakona i pravilnika iz područja poljoprivrede, član pregovaračke skupine RH za poglavlje 11 – poljoprivreda i ruralni razvoj, sudionik brojnih domaćih i više međunarodnih znanstvenih skupova, predavač na Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima, a radio je i na projektu uvođenja BLUP-a za procjenu uzgojnih vrijednosti, radio je na izradi novog računalnog programa za praćenje svinjogojstva, reorganizaciji odjela te na tiskanju raznih publikacija.

Županijska organizacija HDZ-a Koprivničko - križevačke županije

Kontakt

J. Vargovića 1/II (drugi kat)

48000 Koprivnica