HDZ KC KŽŽ

HDZ KC KŽŽ

HDZ KC KŽŽ

Datum: 11. lipnja 2022. godine

Mjesto: Zagreb, dvorana Vatroslava Lisinskog

Početak: 10,00 sati

HDZ Uskrs

Poštovane Podravke i Prigorke,
Dragi Podravci i Prigorci,
Članice i članovi Hrvatske demokratske zajednice,
Dragi simpatizeri,

Iščekivanje najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa iznova nas vraća temeljnim ljudskim vrijednostima, uči nas snazi žrtve i odricanja.

Kristovo uskrsnuće poruka je pobjede svjetla nad tamom, dobra nad zlom, života nad smrću i ta nam poruka u ovim teškim vremenima neka bude nadahnuće u našim životima.

Isusova žrtva i njegovo uskrsnuće donose nam utjehu i snagu potrebnu u ovim teškim životnim trenucima uzrokovanih epidemijom koronavirusa, te nam u ovim teškim vremenima u kojima smo suočeni s velikim izazovima, poručuje da trebamo tražiti snagu u zajedništvu.

U ozračju Uskrsa – najvećeg katoličkog blagdana, koji simbolizira svjetlo i vjeru u život, budimo posebno mudri i svjesni vremena koje je došlo. Uskrs je blagdan koji istinski očituje prolaz u život i pobjedu ljudskosti, bliskosti i povjerenje. Uskrsnuće nas jača u slabostima i ovim teškoćama kojima smo se susreli. Upravo na taj način, osnaženi, spoznajemo da ni jedna žrtva, nije uzaludna.

Vjerujem da će nam svima ovi dani uliti nadu i dati snagu za sve napore koji nas očekuju u danima koji su pred nama kako bi smo zajedništvom i poštivanjem pobijedili nedaće koje su nas snašle te tako izašli iz ovih teških vremena još jači.

Svojom žrtvom, Krist nam je poručio kako svjetlo uvijek pobijedi tamu, dobro pobijedi zlo i da je istina uvijek jača od svake laži.

Nova nada uskrsnuća daje nam snagu za novi početak i nastavak života

Želim Vam da blagdan Uskrsa provedete u krugu svoje obitelji u zajedništvu koje nam je potrebno u ovom vremenu, jer samo tako ćemo i mi izaći još snažniji i jači nakon svega.

Sretan Vam Uskrs!

Darko Sobota,
Predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije

 

POTPREDSJEDNIK HDZ-A KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

Franjo Poljak

Franjo Poljak rođen je 1968. godine u Mokricama Miholečkim, oženjen je i otac dvoje djece. Nakon završene Srednje poljoprivredne škole u Križevcima, diplomirao je 1990. godina na Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima te tri godine kasnije, 1993. godine, na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. 1995. godine zaposlio se u Hrvatskom stočarskom centru, a do 2002. godine, vodio je Područnu stočarsku službu u Križevcima, kada postaje voditelj Odjela za uzgoj, selekciju i razvoj svinjogojstva HSC-a. Od veljače 2005. godine do travnja 2009. godine, ravnatelj je Hrvatskog stočarskog centra, te od 2009. do 2012. zamjenik ravnatelja Hrvatske poljoprivredne agencije. Od studenog 2012. do travnja 2013. radi kao viši savjetnik u Uredu ravnatelja HPA, a od travnja 2013. načelnik je Odjela za razvoj konjogojstva.

Od veljače 1990. godine, član je Hrvatske demokratske zajednice te jedan od osnivača HDZ-a na području Općine Sveti Petar Orehovec i sudionik Osnivačke skupštine u Križevcima. Od tada do danas u HDZ-u je obnašao brojne stranačke dužnosti, a trenutno je i potpredsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije. Od 2009. godine načelnik je Općine Sveti Petar Orehovec.

Objavio je i 20-ak stručnih radova iz područja agronomije, koautor je četiri knjige s tematikom izvornih pasmina domaćih životinja u RH, koautor više publikacija iz područja agronomije te suradnik na više istraživačkih projekata.

Član je više 10-aka povjerenstava za izradu zakona i pravilnika iz područja poljoprivrede, član pregovaračke skupine RH za poglavlje 11 – poljoprivreda i ruralni razvoj, sudionik brojnih domaćih i više međunarodnih znanstvenih skupova, predavač na Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima, a radio je i na projektu uvođenja BLUP-a za procjenu uzgojnih vrijednosti, radio je na izradi novog računalnog programa za praćenje svinjogojstva, reorganizaciji odjela te na tiskanju raznih publikacija.

POTPREDSJEDNIK HDZ-A KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

Vlado Bakšaj

POTPREDSJEDNIK HDZ-A KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

Stjepan Milinković

POTPREDSJEDNIK HDZ-A KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

Damir Felak

Datum: 24. travnja 2022. godine

Stranica 1 od 14

Županijska organizacija HDZ-a Koprivničko - križevačke županije

Kontakt

J. Vargovića 1/II (drugi kat)

48000 Koprivnica