Uoči proslave 33. obljetnice HDZ-a u Koprivničko-križevačkoj županiji, zapaljene svijeće i položeni vijenci

Ponedjeljak, 13 Veljača 2023 17:16

Uoči proslave 33. obljetnice HDZ-a u Koprivničko-križevačkoj županiji, zapaljene svijeće i položeni vijenci

KRIŽEVCI - Uoči svečanosti proslave 33. obljetnice HDZ-a u Koprivničko-križevačkoj županiji, delegacija Županijske organizacije HDZ-a Koprivničko-križevačke županije, predvođena potpredsjednikom Franjom Poljakom i delegacija Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak" Koprivničko-križevačke županije, predvođena predsjednikom Zvonkom Beljom, zapalila je svijeće i položila vijence u ponedjeljak, 13. veljače 2023. godine, kod Spomenika dr. Franji Tuđmanu kod Crkve Svetog Križa te kod Spomen obilježja poginulim križevačkim braniteljima Ponos branitelja – u znaku križa na prostoru nekadašnje križevačke vojarne. 

Potpredsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Franjo Poljak rekao je kako se obilježava 33. obljetnica od osnutka HDZ-a na ovim prostorima. -Počeli smo polaganjem vijenaca kod spomenika prvom hrvatskom predsjedniku i utemeljitelju HDZ-a dr. Franji Tuđmanu. Na taj način se prisjećamo svih onih kojih su dali veliki obol u stvaranju Republike Hrvatske, ali i stranke. Obljetnica će se proslaviti večeras u križevačkom hotelu s članovima i utemeljiteljima stranke s područja cijele županije. 

Potpredsjednik GO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Stjepan Peršin istaknuo je kako je počaščen što se obilježava 33. obljetnica zajedništva. – Vjerujem da ćemo i danas biti dobri domaćini svim članovima stranke i predsjedniku Andreju Plenkovića. Svi ljudi koji su bili 90-ih, vjerujem da su i danas ponosni na taj period kojeg su zajedno proveli u stvaranju Hrvatske, našeg grada i županije.
 

Predsjednik tadašnje Skupštine Općine Križevci od 1990. do 1993. godine i jedan od utemeljitelja stranke Stjepan Palijan kazao je kako su se skupili kako bi odali počast hrvatskim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku i ocu domovine. - Malo i s tugom kažem da smo te 1990. i 1991. godine bili puno složniji, nije se dijelilo, svi smo uprli u jednom smjeru. To je bila i zasluga dr. Franje Tuđmana koji je ponavljao da Hrvat ne smije dići ruku na drugog Hrvata, jer neće biti Hrvatske. To se obistinilo i danas imamo europsku Hrvatsku, a Križevci su gradić koji se tu odlično uklapa svojom poviješću i kulturom i stanovnicima koji uvijek nešto dobro naprave kad zagusti. Želim da ovaj grad u budućnosti bude još složniji i da budu još veći dosezi. 

Predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak" Koprivničko-križevačke županije i ratni zapovjednik 3. bojne 117. križevačke brigade Zvonko Beljo rekao je kako se obilježava 33. obljetnica osnivanja HDZ-a u Koprivničko-križevačkoj županiji. – Danas odajemo priznanje svim hrvatskim braniteljima, poginulima u stvaranju Republike Hrvatske zajedno s predsjednikom, dr. Franjom Tuđmanom. Da nije bilo hrvatskih branitelja ne bi bilo ni hrvatske države, isto tako da nije bilo hrvatskog predsjednika i branitelja danas ne bi imali ovakvu slobodu. Veliki je bio broj žrtava, više od 20 tisuća poginuli branitelja, u Križevcima 37 hrvatskih branitelja položilo je život na oltar domovine. Ostajemo im zauvijek dužni sjećanje na njih i nikad ih nećemo zaboraviti.

foto: prigorski.hr

Županijska organizacija HDZ-a Koprivničko - križevačke županije

Kontakt

J. Vargovića 1/II (drugi kat)

48000 Koprivnica